Az UFI Filters tovább bővíti utastéri levegőszűrő választékát

Valamennyi zárt utasterű, illetve zárt vezetőfülkés gépjárműben a levegő tisztasága rendkívül fontos minőségi jellemző egészségünk védelmében. Fokozott külső levegőszennyezésű körülmények között ideiglenesen a belső keringetésre kapcsolás is hasznos, de természetesen a legfontosabb a beáramló levegő folyamatos szűrése.

A gépkocsi üzemeltetőjét fel kell arról világosítani, hogy a környezeti levegő, különösen városokban, zsúfolt autópályákon, közvetlen környezetükben milyen egészségre rendkívül káros alkotókat tartalmaz.

Allergiában szenvedők tapasztalták meg először a pollenszűrők igen kedvező hatását. Ennél azonban lényegesen többet kell teljesíteni a levegőszűrőknek. Napjainkban a figyelem homlokterébe kerültek újabb szennyezőforrások, illetve szen - nyező anyagok. Ezek a fékpor és a gumiabroncs-kopadék mikroműanyag alkotói. Mindkettő rendkívül veszélyes komponens. A gumiabroncsok forgás közben nagy mennyiségű mikroműanyagot szórnak szét, melyek 2030-ig a közúti közlekedés PM2.5-szennyezésének akár 50 százalékáért is felelhetnek.

Az UFI Filters, a szűrés és hőkezelés piacvezető vállalata minden levegőszennyező alkotó kiszűrésére, sőt semlegesítésére is kínál megoldást a por, korom, baktériumok, pollen és egyéb szennyeződések elleni védelemben, amelyek a jármű belsejébe kerülhetnek. Ezeknek a szennyező anyagoknak a bejutása extrém esetekben az egész utasteret a kórokozók kényelmes táptalajává teheti. Éppen ezért elengedhetetlen a minőségi levegőszűrő használata és időbeni cseréje

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.