Az U3000 hibakód a Ford ABS modul („kocka”) felújítását igényli

Az ABS rendszernek többféle hibája lehet, amelyek a rendszer megfelelő működését befolyásolhatják. Néhány gyakori ABS hiba: jeladó hiba, fékvezérlő szelephiba, elektromos problémák, számítógépes hiba, fékrendszeri hiba, kábel- vagy vezetékhibák. Amennyiben az ABS rendszer hibája jelentkezik, a járművezetőt figyelmeztető lámpa (ABS lámpa) világít vagy villoghat a műszerfalon. Amikor ilyen jelzés jelenik meg, ajánlott minél hamarabb ellenőrizni és javíttatni a rendszert, mivel az ABS rendszer hibás működése növelheti a balesetveszélyt, különösen csúszós útfelületen vagy vészfékezési helyzetekben. 

A német autóelektronika javító, felújító ACTRONICS GmbH-nál (info@actronics-gmbh.de) az ATE MK IOO ABS modul által okozott U3000 hibakód hatékony felújítását kínálják. Az OBD-II DTC U3000 az ABS vezérlőegység hibás működését jelzi, amely különféle Ford modelleken fordulhat elő. 

(Az U3000 kód általánosan a jármű elektromos rendszerének problémáira utal, és további információk hiányában nem lehet pontosan megmondani, hogy melyik rendszerrel vagy alrendszerrel kapcsolatos a probléma. Az U3000 jelentheti, hogy egy ECU CAN vagy a vezetékrendszer hibás működését észlelték.) 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.