Újragyártott 2 literes BlueHDi az Ivor Searletől

Hagyományos belső égésű motoros témáink között korábban cikkeztünk a brit Ivor Searle autóalkatrész után gyártó - „remanufacturer” - cégről, amely cikk olvasóink között nagy sikert aratott, így figyelve a tetszésnyilvánításra az Ivor Searle új termékeit figyeljük, közöljük.

Március közepén a „remanufacturer” termékpalettájának új tagját jelentette be: a 2 literes BlueHDi dízelmotort. Az újonnan hozzáadott Euro 6 szabványnak megfelelő közvetlen befecskendezéses motor a 2016 és 2019 között gyártott népszerű Relay és Boxer furgonok 110 lóerős, 130 lóerős és 160 lóerős változatait takarja. A motor 2 literes lökettérfogatú, 4 hengeres soros elrendezésű, turbófeltöltött, közvetlen befecskendezéses dízelmotor, mely 120-135 kW teljesítményre képes, maximális nyomatéka pedig 370-400 Nm. Általában 6 fokozatú manuális vagy 8 fokozatú automata váltóval szerelik a különböző modellekbe.

A motorok újra gyártása során a British Standard Institutions által kiadott BS AU257:2002 „Code of practice for remanufacture of spark and compression ignition engines” előírást követik, mely ezen motorok felújításának gyakorlati kódexe. Az előírás kitér a felújítandó motorok összes részletére, beleértve a motor felépítését, a használt anyagok minőségét, a műveleteket, amelyeken átmennek, a tesztelési követelményeket és az általános minőségi irányelveket is. Igaz a BS AU 257:2002 brit szabvány, de az európai szabványokkal összhangban áll. Az EU-ban általában elfogadott szabványok és előírások is hasonlóak a brit jogszabályokkal, így a felújított motorok általában üzemeltethetőek az EU-ban, beleértve Magyarországot is – habár információink szerint magyarországi képviselője, viszonteladója a cégnek jelenleg nincs.

De mely részek újulnak meg az Ivor Searle üzemében? Újak a dugattyúk, dugattyúgyűrűk, csapok, csapágyak, tömítések. Természetesen a motor új szűrőket, vezérműláncot kap, mindezek mögé pedig garancia füzetet is.


Röviden az Ivor Searle-ről:

Az Ivor Searle már 70 éve foglalkozik alkatrész utángyártással és az egyik legmegbízhatóbb név a piacon, amely termékpalettájával kapaszkodót biztosít azoknak az elkeseredőben lévő autó tulajdonosoknak és szervizeknek, akik a gyári alkatrészek drágaságával és korlátozott elérhetőségével küzdenek. Az Ivor Searle által kínált termékek között találhatóak motorok, váltók, turbófeltöltők és egyéb fontos alkatrészek, amelyeket az autók karbantartásához és javításához lehet használni. A cég széles körű termékpalettájában megtalálhatóak a legnépszerűbb autómárkák és modellek alkatrészei, és arra törekszik, hogy folyamatosan bővítse és javítsa termékei minőségét és megbízhatóságát.

A felújított motorok használata jelentős – akár 40% - költségmegtakarítást eredményezhet a tulajdonosoknak, és hozzájárulhat a környezetvédelemhez is. A BS AU 257:2002 előírás biztosítja, hogy a felújított motorok biztonságosak és hatékonyak legyenek, és segít megőrizni a magas színvonalú szakmai szabványokat a motorfelújítási iparágban. A cég egy év futásteljesítmény nélküli alkatrész- és munkagaranciát is vállal, éjszakai kiszállítással a raktáron lévő termékekre – igaz, azt csak az Egyesült Királyság szárazföldi részén… azért ne legyünk telhetetlenek (sic!).
 

Az Ivor Searle-ről az alábbi bemutatkozó videót tekintheti meg az érdeklődő:

Forrás: garagewire.co.uk, ivorsearle.co.uk