KYB intelligens csillapítás-vezérlés

A KYB intelligens csillapításvezérlő felfüggesztési rendszere a KYB által kifejlesztett legújabb innovatív technológia, amelyet számos járművön használnak. Európában a PSA használja a DS7-en DS Active Scan Suspension néven. A konstrukció a Peugeot 508 -ban és a 2021 -ben megjelenő új DS9 -ben is szerepelni fog.

Az intelligens technológia egy monokamerát használ a szélvédő mögött, amely elemzi az útprofilt és elküldi az IDC elektronikus központi egységnek. Négy magasságérzékelővel és három gyorsulásmérővel történik a jármű reakcióinak mérése, beleértve a sebességet, a fékezést és a kormányzási szöget. A vezérlőegység folyamatosan számítja az optimális lengéscsillapító-beállításokat az esetleges hibák mérséklése érdekében, javítva a kényelmet, hogy egyedi és sima vezetési élményt nyújtson. A rugóstagokon csappantyús mágnesszelepek állítják a felső és az alsó kamra közötti belső nyomást, lehetővé téve mind a kerekek megvezetését az útfelületen.

Az eddigi tesztek azt mutatják, hogy a konstrukció nyújtotta előnyök a hátsó ülések utasainak komfortérzetét növelik. Első látszatra az új fejlesztés a vezetési kényelem javításának tűnhet, de pozitív hatással lesz a biztonságra is. A simább vezetés azt jelenti, hogy mind a négy kerék jobb kapcsolatot tart fenn az úttal, biztonságosabb kormányzást és fékezést tesz lehetővé.

A rendszer működése az alábbi videóban tekinthető meg: