Gumi-fém alkatrészek a Gates katalógusában

A gumi-fém (RTM) alkatrészek új választéka a Gates márkát erőteljesen gazdagítja az utángyártott alkatrészpiaci kínálatban. Az RTM alkatrészek azáltal, hogy csökkentik a zajt és a rázkódást, csillapítóerőként hatnak a rezgések szabályozására, létfontosságú szerepet játszanak a közlekedésbiztonság javításában és a menetkomfort fokozásában.

A Gates RTM-kínálata nagyon széles. Olyan alkatrészeket tartalmaz, mint a motortartók, lengéscsillapító perselyek, motortartó bakok, stabilizátorrúd-perselyek, emelőtartók, stabilizátorszilentek, hajtótengelytartók, rugóstagtartók és csapágyak, lengőkarszilentek és felfüggesztési ütközők.

Fontos, hogy ezek közül számos alapvető részét képezi majd a hibrid és elektromos járművek tervezésének. Ez biztosítja a termékek hosszú élettartamát. A Gates RTM alkatrészkínálatában a különböző fedélzeti rendszerekbe szerelt alkatrészek öt alcsoportot képeznek. Ezek a következők:

− tengelyek és kerékfelfüggesztési alkatrészek,
− motorok és sebességváltók alkatrészei,
− felfüggesztési alkatrészek,
− kormányzási alkatrészek,
− kipufogó-alkatrészek.

A Gates úgy véli, hogy az RTM alkatrészválaszték tökéletes kiegészítője a PowerGrip szíjaknak, feszítőknek és a vezérműszíjhajtásokhoz való készleteknek. A Micro-V szíjak és a kiegészítő hajtásokhoz való készletek választéka rendkívül előnyös. Ez azért van, mert ez a termékcsalád már tartalmaz torziós rezgéscsillapítókat, szabadon futó generátortárcsákat és szabadon futó generátor-tehermentesítőket. Ezek az alkatrészek a rezgéscsillapítás fontos alapjait is adják.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.