Előfizetek 2023 szeptember
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2023 szeptember
A főszerkesztő üzeni
Főszerkesztő ajánlja Önnek az Autótechnika 2023. évi szeptemberi számát

Az Autótechnika a szakmai áttekintést tartja fő feladatának, melynek információi az autófenntartó szakmát folytatók sikeres működéséhez – nem csak reméljük, hanem tudjuk is – szükséges, mind a közvetlenül érintő napi gondok megoldásához, mind az előrelátó tervezéshez.

Tovább

Abszolút első helyen van az energia kérdése, az energiagazdálkodás és áttételes értelemben is, az energiáinkkal való okos gazdálkodás. Divatszóvá vált a hatékonyság.

Igen, erről van szó. A telephely üzemeltetése, a gépek energiafogyasztása, munkánk energiabefektetéseinek szétszórtsága azok a területek, ahol fogni kell a pénzt. Az Editoriálban, az Energotest fejlesztéseit ismertető írásunkban kiemelten is erről szólunk.

Fontos, hogy ismerjük azokat az új – már szériában beépített – kötelezően alkalmazandó műszaki rendszereket, melyek az asszisztensek családjába tartoznak. (Védj meg minket! – új asszisztensek) Ezek is részei az automatizált gépjárműveknek, nélkülük a jármű üzemképtelen! (Az autózás jövője – Együttműködő autonóm vezetés) Az autó környezetérzékelése olyan, mint embernek a látás. (MobilEye és az Intel – Képalkotó radarok és a valós redundancia)

Nem, nem távoli jövő, ez a ma autóinak technikája! Ha baj van velük, hozzánk fordulnak. Vajon felkészülőben vagyunk?

Az információ csatornái megnyílnak-e? A (SERMI, sem semmi, hanem biztonság) cikk erről szól, kihagyni nem szabad.

Írunk a közlekedésbiztonságról (Érzékelni a többieket és a látni a veszélyt!) és (Nézzünk a hátunk mögé is!).

Folytatódik exkluzív sorozatunk a hazai gyújtógyertyagyártás történetéről, a Labeco motorral végzett hőértékmérésről.

Egy tanulmány szól arról, hogy (Az autógyártók kémkednek az ügyfelek után?).

A lapszél azt feszegeti, hogy Németország bizonyos értelemben skizofrén-e, egyrészt a jövővel kapcsolatos aggodalmában, másrészt az e-mobilitással kapcsolatos kétségek terjesztésében. A Geely Polestar főnöke, Thomas Ingenlath veti ezt fel.

Tartalom